HRA 17-23: KARDINÁL

6. března

ZPÁTKY DOMA

  • Krátce před svítáním přijíždí zpátky do města a vrací koně do stájí k Rogenfelderům. 
  • Rozhodnou se, že ještě teď zamíří k Doktorovi, když však přijíždí do Hobokenu, nachází na místě, kde ještě včera večer stál Ústav pro péči o matku a dítě, už jen ohořelé trosky a doutnající zbytky budovy. Na místě operují záchranáři a hasiči, mezi nimi se motá pár dobrovolníků, ale policie odmítá  kohokoli pouštět blíž. 
  • Netuší, zda to Doktor přežil. Budou v pátrání po odpovědích pokračovat, hned jak si odpočinou. Nespali skoro dva dny.

PÁTRÁNÍ

  • Patrik  přichází do bistra U Karla. Uvnitř nachází značně nervózního Senfielda. Takhle ho ještě nikdy neviděl.  „Potřebuji s Vámi mluvit.“
  •   “ Jsem celý Váš, Patriku, ačkoli  začíná vypadat, že že je nebezpečné být s Vámi v kontaktu.“
  • Zdá se, že Senfield nemá o Doktorovi žádné zprávy, pevně však doufá … věří, že není mrtev a  snad jej brzy kontaktuje. Kdo ten čin spáchal netuší, nemyslí si, že za tím je Vládce, slyšel něco o tom, že za tím stojí Irové. Neví nic ani o Kardinálovi nebo vílách z lesa. Bezprostředně po tomto rozhovoru Selfield odchází pryč z bistra. Jeho odchod se podobá útěku. Rozhlíží na všechny strany, jakoby tušil, že mu hrozí něco nepěkného. 
  • Mezitím se také Fifi vydává pátrat po Doktorovi. Oslovuje několik policistů a vyptává se je na mrtvá těla vytažená z trosek. Snaží se, aby to vypadalo, že pátrá po mrtvém strýčkovi. Oblékla se do černého smutečního roucha se závojíčkem přes obličej. U policistů však Fifi nepochodí – rozhodne se tedy  alespoň po dlouhé době navštívit své rodiče.
  • Během návštěvy rozpláče maminku, která se stále ještě nesmířila s jejím zhýralým způsobem života – “ Jsi cítit cizáckými parfémy,“ vyčítá jí. Když  od rodičů odchází připadá si špinavá a mrzká.
  • Cestou zpátky se zastavuje v domku u evangelického kostela, kde bydlí Ezekiel a Rebeka. Ani jeden z nich však není doma, otevírá jí cizí muž, který se představí jako  Bramwell Root –  bratranec Ezekiela. Pozve jí dál. Má britský přízvuk a říká, že přijel z Londýna – protože  Ezekiel sem svolal ty, kteří zůstali věrní.
  • Ezekiel a Rebeka jsou však mimo město. Snažili se svolat ostatní členy LSA, ale někteří jim neodpověděli na dopisy, vydali se za nimi tedy osobně.  
  • Fifi by ráda vstoupila do LSA, ale pan Rook jí sděluje, že to není tak jednoduché  – musí být jmenována a to bude možné až v neděli.
50835142_10212335762220853_8240861039118254080_o
Bramwell Root: Britský člen LSA.
  • Fifi se také setkává s Wenclem zametajícím před holičstvím svého otce. Vypadá unaveně a je špinavý od sazí. Včera pomáhal hasit požár Ústavu. Říká, že slyšel, že to tam vyhodili Irové do vzduchu, protože tam zabíjeli miminka.
  • Fifi se vydává do továrny mistra To, informovat pana Fuka o tom co zjistila…
  • K Jacqueline si v Twisteru přisedá neznámá žena, zpětně si však z rozhovoru s ní nic nepamatuje, pouze moment, když tvrdila, že “ rozhodně není upír.“ Není si dokonce schopna vybavit ani to, jak vypadala. Poněkud rozhozená vychází z podniku a spatří postavu, která stojí pod lampou naproti přes ulici. Je to upír, kterého si pamatuje z hotelu Karel I. – přezdívaný Kat. Dá se s ním do hovoru a prozradí mu, že hledají někoho, kdo si říká Kardinál. Kat Jacqueline odpoví, že by jej nejspíš měla hledat v katedrále. 
  • Pan Erik nás však žádal, abychom udrželi pátrání po Kardinálovi v tajnosti. Jaké dopady bude tenhle rozhovor mít? Dozví se Vládce, že po Kardinálovi pátráme? 
  • Pan Fuk zasílá vzorky rostliny z Holubího domu na rozbor do Bostonské Přírodovědecké fakulty.  Chvíli poté se vydává s rusky psanou složkou za svým přítelem, Vasilem Zagajevem. Stráví nad překladem téměř celé odpoledne. Pan Fuk překlad složky vede v čínských zápisech, nikoli v angličtině. Když  se začíná blížit čas oběda, nejsou pořád hotovi. Vděčný Zagajev přijímá od pana továrníka pozvání na oběd. 
  • Fukovi poznatky: doplnit.  + výbušniny. Výzkum nesmrtelnosti
  • Amanda Ringová je nespokojena s paranormálními úkazy spojenými se ze záhrobí se navrátivším kocourem Strurmem. Rozhodne se vrátit jej na místo, kde všechno trápení začalo – tehdy, když požádala Taylora Santmatie o pomoc… Odvede nebohé zvíře zpět na hřbitov a nechá jej tam napospas osudu. Když se však vrátí domů, čeká na ni už Sturm za dveřmi. 
  • K Amandě přichází na návštěvu její dodavatel pan Stinky – místní kůžkař. Blíží se čas oběda a tak společně zamíří do blízké jídelny, která nese název po její majitelce – Rosemmaries. 

U ROSEMMARIES

72d78f96ad6b632b37144d807f719e7f

Pan Fuk sedí u stolu s Vasilem Zagajevem a u oběda se věnují dokončování překladu. V pauze, ve které Fuk čeká až Vasil dojí, si zapálí doutník. Najednou za jeho zády cinknou dveře a ozve se hlasitý rozhovor. Přijde mu, že jeden z hlasů poznává a otočí hlavu přes rameno. Do jídelny právě vstoupila Amanda Ringová! Úsměv mu ztuhne na rtech. Ženu jeho srdce doprovází podezřelý zjev! Prudce vstane  a přeměří si muže od hlavy k patě. Sám má na sobě elegantní vycházkový oblek – jeho sok je oblečený v  huňatém kožichu a beranici naražené na zplihlých, mastných vlasech.

30624297_10210576505080524_6599886273064730624_o
Kůžkař Stinky, nic netušící sok.

V místa kde stojí se řine nevábná vůně. Fuk není v první chvíli schopen slova, pouze šokovaně pohlédne na Amandu. Slyšel už o perverzních paničkách, které z rozmaru vyhledávají zvláštní typy mužů, ale nikdy by to do ní neřekl. Zastrčí si ruce do kapes a káravě si ji změří, “ Amando … není to pod Vaši úroveň?! Co kdybyste mě představila svému … příteli?“

Kůžkař Stinky situaci nepochopí, protože začne vykřikovat něco o tom, že Číňani jedí psi. Amanda je pobouřena z Fukovi žárlivé reakce a snaží se vysvětlit, že Stinky je její dodavatel. Pan Fuk na to nedbá, je uražen a rozezlen. „Odcházíme, příteli,“ houkne na Zagajeva, který ještě ani nedojedl a vychází ven na ulici. Cestou zpět si pro sebe mumlá čínské nadávky…

 NA ZÁKLADNĚ

  • V továrně mistra To se postupně schází Jacqueline, Patrik a Fifi. Nachází pana Fuka v podroušeném stavu. Před sebou na stole má vyskládané zbraně, čistí je a kontroluje. Hned vedle zbraní stojí zpola vypitá lahev. 
  • Rozhodnou se, že se ještě teď večer vypraví do katedrály. 
  • Fuk už nechce nechávat nic náhodě – bere sebou příruční kufřík s měřidly a technickými pomůckami, zápalné koktejly a nenačatou lahev alkoholu. 
  • Cesta automobilem je s nameteným Fukem poněkud dobrodružná. nic se však nestane a zastavují u Amandina domu…

ARMAND(o)

  •  U Mandina domu spí na lavičce Wencl. 
  • Z křoví vychází muž, kterého Jacqueline dobře poznává – je to otec Evelyn, Armand.  Přicestoval do Ameriky ze starého kontinentu s panem Erikem, protože chce zachránit svou dceru. 
  • Armanda poslal pan Erik, má sloužit jako jejich spojka. 
  • Armand i Wencl nabízí ostatním pomoc během výpravy do katedrály. 

STÍN KATEDRÁL

  • Zastavují před Katedrálou. Zatím je otevřena veřejnosti, ale za chvíli bude zavírat. 
  • Nenápadně vstupují dovnitř – nikoli jako skupina, ale jednotlivě. 
  • Armand se však u  vchodu zhroutí na zem a  začne se kroutit v agónii. Bolest mu nedovolí vstoupit dál. Říká tedy, že raději půjde informovat pana Erika a ostatní. 
  • V katedrále už kromě kněze a zametače nikdo není. Fifi se dá do rozhovoru s knězem, ale nic zajímavého od něj nezjistí. Fuk si prohlíží fresku na stěně. 
  • Když do katedrály vstoupí Jacqueline, okamžitě si všimne jasně zářících dveří v bočním křídle. Dveře jakoby do architektury katedrály nezapadali. Něco podobného už viděli. Připomíná jim to dveře, kterými se dostali do prostor pod muzeem.  Jacqueline dveře otvírá a za nimi nachází temné schodiště. Budou tedy potřebovat světlo. 
  • Jacqueline ukradne nějaké svíčky a pan Fuk se začne prohrabovat v kufříku. Beze slova podává Amandě svíčku, kterou z něj vytahuje. Po události v Rosemmaries je mezi nimi napětí. 
  • Dochází k jednomu z nejnapínavějších hodů ve hře. Je pan Fuk sexy, když se prohrabuje v kufříku? 

KOMNATY SEDMI SMRTELNÝCH HŘÍCHŮ

Nadpis nad prvními dveřmi v prostorách pod katedrálou:

„Strach roste otálením,

mužnost odvahou

a k odvaze nutí mě strach.“

Když naši hrdinové sejdou dolů, ocitnou se v místnosti s podivným kamenným oltářem, ze kterého trčí páka a přesýpací hodiny. Než se písek přesype, rychle zatáhnou za páku – ve vchodě sjede dolů mříž. Jsou uvězněni a navíc se zdá, že strop místnosti se propadá. Objeví na stěně nápis v latině, ale nemohou jej rozluštit. Pan Fuk, tvrdí, že to znamená něco jako “ Pán přeje odvážným…“   Rozhodnou se, že  za páku nezatáhnout, písek se přesype a otevře se vchod do další místnosti. Budou muset být odvážní …

  1. LENOST: V místnosti jsou čtyři kamenné postele a na nich spočívají těžké kamenné koule. I když koule nejsou příliš velkých rozměrů, je pro hrdiny těžké je unést, protože některé z nich přepadá strašná ospalost.  Kromě toho je tu také kostra jakéhosi nebožáka a socha držící tác, na který mají být koule umístěny. Jako první usne Wencl, ale postupně padají únavou skoro všichni. Díky nezměrné statečnosti a odhodlání slečny Fifi a Amandy se však nakonec všechny koule podaří přenést na místo. Otevírají se dveře do další místnosti. Hrdinové jsou zachráněni!
  2. NESTŘÍDMOST:  Uprostřed místnosti je stůl se třemi hliněnými karafami. Fresky v místnosti zobrazují antický hodokvas. Poblíž vchodu jsou navíc vyobrazeny dvě postavy s velkými otevřenými chřtány, které splývají v díry vedoucí kamsi do zdi. Zdá se, že do těchto chřtánů bude nutné vylít tekutinu z karaf – to se nezdá příliš složité, ale ve chvíli, kdy první z nich otevřou, zaplaví místnost neodolatelná vůně. Fifi nakonec neodolá a z hrdla jedné z karaf slízne kapku tekutiny. Jejím tělem projede ostrá bolest a celá ústa jí natečou prudkou alergickou reakcí.  
  3. SMILSTVO: Jakmile vejdou do další místnosti, ucítí slečna Filoména a pan Fuk  neobvyklý nárůst libida. Spatřují, že steny místnosti jsou pomalované freskami s přisprostlými výjevy. Fifi, omámena touhou, vrhá se na Patrika…

FIFTY SHADES OF FUck … 

…Yu Fookovi se točila hlava.  Poslední záchvěv snahy ovládnout sexuální potřebu se odehrával pouze v jeho mysli a byl krátký. Jediné na co dokázal myslet bylo nesnesitelné erotické napětí. Využil chvíli nepozornosti a podoben primitivnímu lovci, zaútočil na svou kořist: Uchopil Amandiny ruce do pevného sevření a s nebývalou silou s ní mrštil o protější zeď, protože však k boji s opaskem a jejími spodničkami potřeboval přinejmenším jednu ruku, podařilo se  nebohé ženě vymanit a otočit se k násilníkovi čelem. Plesknutí facky které následovalo se minulo účinkem, zdálo se, že spíše vybudilo agresorovy rozvášněné smysly. Fook přerývavě dýchal. Pokus o slovní protesty umlčel  vášnivým polibkem.  Nemohla uniknout. Mrskala se jako ryba na souši, ale to činilo jeho touhu ještě nesnesitelnější. Skřípal zuby a držel ji za vlasy s hlavou zvrácenou vzad.  Zdálo se mu to, nebo škrtící sevření jejich prstů na jeho krku nepatrně povolilo, když konečně nenechavými prsty drnknul o napnutou stuhu podvazku?  Stačilo tak málo a pan Fuk by dostál svého jména! Ach, ano, když už to vypadalo, že milostná “ předehra“  přejde do druhé fáze, v tradiční čínské škole milostného umění označované termínem Šupsem Šuptam, kdosi násilníka zezadu uchopil pod pažemi a odtáhl ho pryž z  dosahu všech jeho snah. Zoufalý pokus o rozmnožení selhal...

  1. HNĚV: Vstupují do místnosti, které dominuje poloprůsvitné zrcadlo. Za zrcadlem vidí postavy rozhněvaných démonů. Nalézají také kladivo  – stěny vykazují známky, jako kdyby s ním někdo do nich divoce bušil. Jacqueline přijde těsně k zrcadlu a strčí do něj. Zjistí, že je možné jej snadno odsunout směrem do chodby. Prochází dál kolem soch okřídlených démonů. 
  2. ZÁVIST:  Na zdech protilehle k sobě fresky Kaina a Ábela. Dvě místnosti  se spouštějící se mříží a podlahou, která pod danou vahou poklesne a otevře se mříž …Aby mohli projít dál, bude se jeden muset obětovat. Nakonec oběť skládá Patrik. Nechávají ho tedy tam. Pan Fuk, dokonce uznává jeho hrdinství slovy: „Konečně jste se zachoval jako muž!“ a daruje mu lahev whisky z batohu. 
  3. LAKOMSTVÍ: V místnosti je strom, na kterém visí oběšenec –  kostra, držící pohromadě řemínky. Metaforický Jidáš. Ze stěn trčí kamenné ruce dlaněmi vzhůru. Postupně nachází 33 zlatých mincí se vsazenými drahými kameny. Pak Fuk si uvědomuje nedozírnou hodnotu celého pokladu. Dalo by se za něj koupit menší město…. Aby se však dostali dál, musí mince vložit do nabízených dlaní. Pak Fuk se snaží odměřit přesnou váhu potřebnou k tomu, aby se ruka ve zdi pohla- ví, že k tomu aby vytvořil prototyp by potřeboval více času. Snaží se ostatní o svém zjištění informovat, ale setkává se s nepochopením … Když se dožaduje, aby ještě chvíli setrvali, namíří mu na hlavu pan Patrik zbraní. Odchází z místnosti bez jediné mince : ( 
  4. PÝCHA: V místnosti jsou klečící sochy a freska anděla padajícího z Nebe. Dveře do protější místnosti jsou však doširoka otevřená a tak se zdá, že jim nic nebrání projít dál. Fifi však náhle dojde, že se jedná o další zkoušku. Poklekne proto a po kolenou a se sklopenou hlavou prochází do poslední místnosti. Ostatní její příklad následují. 

MUŽI Z PORTRÉTŮ

Přichází do poslední místnosti. Ze zdí visí háky, na oltáři je položené kopí a v  otevřeném sarkofágu leží seschlá mrtvola oděná do černého roucha. Všimnou si taky fresky s vyobrazením Krista na kříži, do kterého bodá římský voják. Dále se zde nachází dva obrazy – portrét Kardinála Ippolita a portrét vévody Ercuila – bývalého vládce. 

KARDINÁLŮV DENÍČEK

Probíhá zkoumání mumie. Amanda na mumii nalézá zlatý prsten. Fuk zkoumá lebku a špičáky se mu zdají v normě. Když usoudí, že jej seschlá mrtvola nemůže už ničím překvapit, obrátí sovu pozornost směrem ke kopí. Spatří, že se k němu blíží paní Jacqueline, bere jeho násadu do rukou, ihned na to však upadá do mdlob. Fuk se vrhá kupředu, nikoli však proto, aby zachytil Jacqueline, ale v naději, že se mu podaří zachránit drahocennou relikvii, jež umdlévající ženě vypadla z rukou. Když se však Fukovi ocitne kopí v dlaních, upadá i on do mdlob. Je vržen do bílého světla, kde není nic … než přísně vyhlížející muž v kněžském taláru. 

52871860_10212524292493992_8970222395231043584_n
Kadinál neboli Kardoš Ippolite. Další z řady arogantních upírů.

„Dej mi to kopí!“ Říká výhružně.

Než se Fuk stihne  podivit zjišťuje, že se probírá. Spatří Jacqueline, která mezitím opět uchopila kopí a jako v transu se přiblížila k sarkofágu s mrtvolou.  Patrik, jež  vytušil malér, chce celé věci zabránit, ale je příliš pomalý. Jacqueline si rozřízne kopím ruku a nechá krev stéci na seschlé tělo. Ze sarkofágu začne vycházet bílá záře, která postupně zaplaví celou místnost. Když oslepení hrdinové znovu procitnou, spatří, že  už nejsou sami. Pan Fuk poznává muže, který na něj před chvílí mluvil ve snu….Protože mezi chvílí, kdy na něj mluvil a chvílí, ve které se probral z bezvědomí, neuplynulo pro něj příliš času, rozhodne se mu odpovědět:

“ Já už ho nemám…!“ Nepochopená věta však vyzní do ticha. 

Namyšlený upír s vzezřením kněze pohlíží na hrdiny povýšeně a popuzeně: „Jaký je rok a  kde jsou mé deníky, sluhové?!“

Čerstvě pasovaní sluhové na sebe zaraženě hledí. Kde jsou slova díků? Kde jsou dary a milá slova, která by očekával každý, kdo podnikl výpravu oproti níž je záchrana princezny a zabití draka procházka rájem? 

„1900!“ Vyhrkne nakonec někdo a  zbytek zahrne nevděčného Kardinála otázkami a informacemi. Bohužel se však nezdá, že by upír znal někoho jménem pan Erik nebo otec Domingo …jediné jméno na které slyší je Doktor Saltberg, neprojevuje přitom nicméně žádné nadšení. Když se navíc dozví, že pohůnci netuší, kde se Doktor nachází, ztrácí veškerou trpělivost a skutečně se namíchne: „Dost! Přineste mi deníky, pak vyřeším vaši situaci. Jsou v Oakwoodském klášteře.“

FIFI PROTI VŠEM

Světlo. Tma. Nic. Když se znovu probírají je stále ještě noc. Kapesní hodinky pana Fuka ukazují třetí hodinu ranní. Stojí nyní na dohled oakwoodské chlapecké školy. Právě na jejím místě kdysi stával klášter. Paní Jacqueline s nimi není. Nezvedený Kardinál si ji nejspíš nechal jako zástavu. Nikdo z nich si není schopen vybavit, jak se na toto místo dostali, ale  jedno je jisté…motor auta pana Fuka je ještě teplý. Strhne se debata o tom, mají li proniknout do školy a pokusit se nalézt deníky, které po nich Kardinál požaduje. Amanda se na chvíli touto vidinou nadchne a prohlásím, že by se snad mohli vydávat za školní inspektory….nad lákavým dobrodružstvím nakonec zvítězí selský rozum. Právě proto, jsou nakonec všichni až na Fifi  zajedno: Naším úkolem bylo nalézt Kardinála. To jsme učinili. Potřebuje li Kardinál nějaké deníky, už to není náš problém. Nakonec se proto i Fifi podřizuje většině. 

Patrikův bezmocný cynismus: „Fifi běž! Pronikni do školy, rozkopej jim skříňky!“

Je zapotřebí o zvratu událostí informovat skupinu pana Erika a proto se hrdinové vydávají do starého bordelu za městem…

L’BORDEL

V bordelu je však čeká nemilé překvapení. Nachází tam totiž někoho úplně jiného, než čekali. Je to starý známý Ed zvaný Adonis. A Fifi, jenž má pro tohoto záletného upíra slabost, se ihned dostává do svého vrkacího módu! 

“ Co tu děláte?“ Zajímá se Adonis.

„Jsme tu na vejletě! A co tu děláte Vy?“

„Co je Vám do toho…“

Po několika větách jim dojde, že Adonis dnes nebude z nejvýřečnějších. Navíc je odmítá pustit do budovy. 

„A vy jste sem přijel?“ Zeptají se, když si všimnou, že v okolí není zaparkované žádné další  vozidlo. Adonis však jen zavrtí hlavou a rukou naznačí gesto provrtávající zem. Všichni pochopí. 

Adonis se vrací do budovy a za chvíli se objeví na terase v prvním patře nad vchodem. Bezmocní hrdinové se uchýlí ke zradě. Využijí toho, že Adonis upírá všechno své soustředění na rozhovor pana Fuka s Amandou. Fuk, který v přeložené ruské složce doktora Jelenina našel celé Adonisovo jméno jej v této chvíli vytahuje jako trumf, navíc líčí Amandě i nechutné detaily Jeleninova výzkumu. Nočním tichem tedy létají hesla jako: “ Penetrace trubičkami….“

Fifi využívá odlákání pozornosti a proplíží se za dům. Z nepochopitelného důvodu ji však nenapadne nahlédnout do sklepa, o němž víme, že se v domě nachází  – ale naopak začít průzkum od vrchních pater. To se jí nakonec stává osudným, protože v jedné z místností si jí všímá světlovlasá dívenka,  od pohledu jaksi povědomá … je to jedna z děvčátek upířího Klubu při hotelu Karel I.  Nevypadá nadšeně – skáče koneckonců z okna a Fifi bere sebou k zemi. 

To už si i naši hrdinové a Adonis povšimnou táhlého výkřiku, který se nese zpoza domu. Adonis zmizí z terasy a Fuk s Amandou se rozběhnou za dům…

Kde je pan Patrik? Už předtím se rozhodl k nečekanému výšlapu na kraj lesa. Nemá tedy o celé eskapádě nejmenšího tucha. Do lesa pan Patrik naštěstí nepřišel objímat stromy, byť by to vzhledem k existencionální krizi, ztrátě manželky a syna bylo nasnadě, ale vykřikovat jména upírů z Evropy, což se nezúčastněnému diváku může jevit stejně prazvláštně…

DÍVČÍ ZÁPAS

Vše se seběhne poměrně rychle. K hlavním poznatkům nerovného zápasu patří fakt, že upíří holčičky jsou značně nevychované a nečekaně vulgární. Fifi nemá proti této malé zrůdičce velké šance – zvláště poté, co v jejich drápech skončí část jejího obličeje. Ač oči nadějné umělkyně zůstávají zatím v celku, o zbytku tváře se s takovým klidem hovořit nedá… To už však přibíhá Amanda a Fuk. Fuk vytahuje zbraň a vpálí směrem k nepříčetnému upířeti postupně čtyři kulky –  všechny ji zasáhnou, však nezastaví. Fukův podivný pokus o „pacifismus“  útokem je navíc doprovázen nekorespondujícími výkřiky jako: „Tak už dost! Tak se přeci uklidněme!“  Také Amanda přiloží svou ruku k dílu, a to svým oblíbeným bojovým nástrojem – skalpelem. Z lesní procházky navíc přibíhá pan Patrik.  Následně se do celé roztržky vkládá Adonis a snaží se od sebe dívky odtrhnout – chrání však především upírče, jako kdyby to jemu něco hrozilo. Koneckonců však není daleko od pravdy, protože nedlouho poté klesá bezvládná upířice do jeho náruče. Adonis, jež měl být dívce chráněncem, z toho nevypadá příliš nadšen: “ Jestli se jí něco stane, Vládce Vám to neodpustí,“ pronáší v temné předzvěsti. 

PODOBNAS ŘEŠETU

Ostatní, nedbaje v tuto chvíli příliš na Adonisovi nářky,  seběhnou  se k Fifi a s hrůzou pohlédnou na její rozsekaný obličej. Je vskutku na kaši a analogie se sekanou je proto na místě: „Ede! Fifi umírá! Dělejte s tím něco. Je jak řešeto!“  

Nemají moc času a je zapotřebí jednat. Zatímco Fuk drží zohavenou dívku za zápěstí a Amanda ji vatičkuje, přichází konečně Adonis…

PERVERZ

Oděn do měsíční záře se k ní sklonil a políbil na zrasené čelo … jako by byla stále tou krásnou dívkou a ne kusem rozemletého masa. Když na zbytky jejího obličeje vystříkla jeho teplá …. krev a železitá chuť začala plnit její ústa, pocítila k tomuto muži příval úcty, lásky a oddanosti … směsici zmatených vjemů, kvůli kterým zatoužila vzývat jej jako pohanského boha formou sexuálních obětí. Nyní k němu náleží.

„Za Fifi se ještě vrátím, teď musím jít, “  pronesl Adonis jaksi rozněžněle, uchopil  ještě stále bezvládnou upírku a rozběhl se pryč. 

Svůj slib však nedodržel. Za tento zakázaný akt byl odsouzen k strašlivému utrpení. Čtenářky romantické literatury přitom nejsou na pochybách o tom, že během svého trestu na něm visí rozhalená bílá košile zbrocená krví…

„HOĎTE NA TO DEKU….“

Pronesl Fuk, když naložili stále ještě napůl omámenou Filoménu na zadní sedadlo automobilu a rozjeli se směrem k Lost Haevenské nemocnici. Netušil, že je při vědomí a že jej slyší…

Před nemocnici nečekali dlouho. Ihned co přispěchali sanitáři a naložili Fifi do nosítek, šlápl Fuk na plyn a zmizel za nejbližším rohem. 

Auto zastavilo až před Amandiným domem….

ROZPAKY 

Když motor utichl, zůstávali vedle sebe sedět, naslouchaje vzdálenému štěkání psa, a když i ono zmizelo v uličkách, zaposlouchali se v rozpacích do ticha noci. Mlčení přerušil až Fuk: „Tak se…zítra sejdeme?“

„Proč….“  hlesla Amanda nejistě, ale to už si Fuk uvědomil, že jeho návrh špatně pochopila a pohotově dodal: “ Samozřejmě proto, abychom projednali další vývoj, ne proto, abychom…“ poplašeně se zarazil a oněměl. 

Další tři, možná čtyři vteřiny ticha. Pak Fuk pohlédl na Amandino odřené koleno: “ Jste v pořádku … Mandy?“ Zašeptal důvěrně. 

“ Ano, jsem…“ spěšně vstala a rozloučila se…

7. března

PATRIKOVI OBCHŮZKY

Po ránu zamíří Patrik nejprve do bistra u Karla…. Selfield se ve svém podniku však neukáže a tak vyráží navštívit Filoménu do nemocnice. Na tomto místě je zapotřebí zmínit, že Patrik je z party nesmrtelných jediný, kdo chodí navštěvovat lidi do nemocnice. Svou skrytou sounáležitost projevil už při návštěvě pastora Ezekiela…

Ir nachází svou kolegyni ve značně zmateném rozpoložení, což  nejspíš přisuzuje prodělanému šoku. Fifi  leží na posteli v nemocničním munduru, protože její rozdrásané šaty byly vyhozeny. Její obličej je celý zafačován, přesto jediné, co ji skutečně zajímá, je kočka za oknem…Kočka o niž netuší, že je ve skutečnosti ze záhrobí se navrátivší kocour Sturm…

53754284_10212590941240169_3200978162943000576_n

„Vidíte tu kočku na stromě?“ Říká Patrikovi, “ předtím tady lezla po stropě.“  Jen co to Filoména dořekne, ozve se rána, až to v Patrikovi hrkne. Je to však jen kočka, která se připlácla k oknu. Ač je Patrik zcela příčetný, je nutné říct, že pohyb jejího skoku byl podivně nepřirozený. 

Kromě starostí s kočkou  se Filoména Patrikovi svěří také se svou touhou „zabít tu malou upírku, která jí tento stav způsobila.“

Flegmatický Patrik oznámí tanečnici, aby se uklidnila a odpočívala a rozloučí se.  Kočka však dívce nedá spát ….a tak začne pomýšlet na útěk…

MEI HAN

acbfb2c3df5a5826a865bc2b1714d65d
Mei Han. Sedmnáctiletá vnučka paní Ho.

Patrik přichází do továrny pana Fuka, ale nenachází jej tam. V průjezdu do dvorního traktu naráží na paní Ho doprovázející mladou, kultivovanou čínskou slečnu. Dívka nesoucí kufr vypadá, jakoby se právě stěhovala.

„Kde je šéf?“ Vyhrkne Patrik. 

„Babička říká, že pan továrník šel do knihovny,“ tlumočí mladá Číňanka plynulou angličtinou…

Ani v knihovně však Patrik Fuka nenachází. Vydává se proto do přístavní putyky U Černého lva, kde řeší své interní záležitosti …

ÚTĚK Z NEMOCNICE

Filoménu přichází prohlédnout doktor. Opatrně sundává obvazy a je v šoku. Tam kde byla ještě včera sekaná má dívka zpátky svou půvabnou tvář. Na ten zázrak se přichází podívat i primář a nechápavě kroutí hlavou. Fifi na sebe  pohlíží do zrcadla a když se nemocniční personál vzdálí, rozhodne se k útěku. Ani na vteřinu ji nenapadne, že by snad z nemocnice odešla přirozenou cestou, zahrnující podepsání reversu a odchod dveřmi. Kdepak, Fifi uniká oknem. 

A utíká bosá přes pole v nemocničním lajntuchu. Kočka (ve skutečnosti kocour) ji následuje. Bláto a kamínky se jí zavrtávají do bosých nohou. Zastavuje se až u baseballového hřiště, kde je vyrušena pískáním hráčů: „Nepotřebujete s něčím pomoct, slečno?“ Polonahá dívka se teatrálně ukloní a nenapadne ji nic lepšího, než rozjařené baseballisty požádat o kšiltovku…

Filoména (stále doprovázena podivným kocourem) přichází domů a po rutinním konfliktu s paní domácí se ocitá konečně ve svém pokoji, převléká se a vyráží zpátky na ulici za dobrodružstvím. Tentokrát se nechává kocourem už zcela vést. Zvíře ji vede přes celé město, až do přístavní čtvrti…

VÝLET DO CHLAPECKÉ ŠKOLY

Pan Fuk ráno vyráží do knihovny. Jeho cíl je zjistit informace o oakwoodském klášteře a dochovaných rukopisech z jeho fondu. V knihovně se dozvídá, že byl oakwoodský klášter založen v roce 1745 skupinou španělských dominikánů. Brzy jej však opustili – v roce 1889 jej odkoupil Jebediah Wood a založil na jeho místě chlapeckou školu ( konkrétně střední a juniorskou školu pro chlapce od 11 do 18 let). Jedná se o jednu z největších soukromých a prestižních škol v New Jersey. Studovala zde většina městských elit Lost Haeven. 

Oakwoodská škola má však nyní prázdniny a je proto uzavřena. Fook od knihovnice zjišťuje, že knihu z které čerpá informace napsal shodou okolností profesor historie Cecil Warden, který na této chlapecké škole učí. Rozhodne se proto, že se jej pokusí navštívit a vyptá se na podrobnosti o fondu osobně. Doufá, že se ve škole bude profesor zdržovat i v době prázdnin. 

Fook potkává v knihovně Amandu, ta si k jeho překvapení půjčuje knihu: „Současná politická situace v Evropě ve vztahu k U.S.A.“ Amanda souhlasí, že zajdou za profesorem Wardenem spolu….

Prvním milým člověkem na kterého po příjezdu narazí je mentálně zpomalený školník Gustík a jeho německý ovčák. Po krátkém přemlouvání je Gustav odvádí do kabinetu profesora Cecila Wardena. Milý a ochotný muž jim nabídne čaj. Amanda s Fukem se mu představí jako nadšenci historie města. Zatímco Amanda se čaje ani nedotkne, Fuk se  zlehka napije, aby neurazil. 

Od pana profesora se dozvídají, že: Bibliografické fondy původního kláštera  byly sloučeny se školní knihovnou a škola sídlí v původní budově kláštera. Došlo pouze k drobným přestavbám.  

Přichází ředitel školy, který se jim představí jménem: Wilfrid VanWulf. Ani tento akademicky vyhlížející muž jim nepřijde ničím podezřelý. Ředitel oznamuje profesoru Wardenovi, “ že je čas začít,“ konkrétně však neoznámí s čím. Fuk, který vytuší  příležitost, poprosí profesora Wardena, zda by si nemohli prohlédnout knihovnu, než profesor vyřídí své záležitosti s ředitelem. Profesor souhlasí. 

Krátce poté, co se ocitnou v knihovně, upadá továrník do mdlob a  kolabuje. To nejspíš ten zpropadený čaj! Na útěk už je však pozdě. Ve dveřích do knihovny se objeví školník Gustík. V jedné ruce třímá řemen, v druhé pálku.  Amanda vede útok do jeho obličeje pomocí svého oblíbeného skalpelu. Zasažený kolohnát rozezleně vykřikne, zachrochtá a zafuní, sráží Amandu k zemi a ta po několika ranách pálkou na solar, upadá do bezvědomí…

PATRIKŮV ROZHOVOR S ANGUSEM

Patrik přichází do irské hospody v přístavu: U Černého lva. Před hostincem na něj čeká Angus McGee. Chce s ním mluvit.  Jdou společně dovnitř a objednávaj si pití.

„Vzkaž Pinkoxovi, že Holubí dům posral,“ řekne Patrik.

„To mu vzkazovat nebudu a ty to víš.“

Angus Patrikovi nabízí pomoc a snaží se z něj dostat informace. Patrik pomoc odmítá. 

„Co jste to včera vyváděli?“

„Co konkrétně?“

„Ty dvě ženský co se popraly za městem. Adonis teď kvůli tomu visí…že kapal krev kam neměl.“  Patrik vytuší, že popis situace není oznámením o Adonisově skonu, ale je to další z bizarních trestů, jež mají za úkol udržovat mezi upíry pořádek. 

Po Skotově odchodu sděluje hostinský (David Kennedy) Patrikovi,  který hledá jakéhosi Starého Keegana, že se zdržuje u místní nálevny. 

VE SPÁRECH SEKTY 

Amanda a Fuk se probírají se ve sklepení. Visí na zdi a okovy jim poutají ruce.  Fuk je do půl  těla nahý , Amanda je naštěstí oblečena. Po chvíli přichází Gustík. Má na sobě černý hábit. Amanda ně něj flusne a to jej rozezlí – pomalu se k ní obrací.  Fuk, ve snaze zachránit situaci, začne Gustíka osočovat z hulvátského a negentlemanského jednání. Zaostalý jedinec, neschopen argumentační války, se brání jak umí  – udeří mu pěstí do břicha.  Z části následkem úderu, vymrští Číňan nohu a jediným kopem do hlavy školníka vypíná. Gustík padá k zemi až to zaduní. 

Po chvíli se podaří Amandě získat klíče nohou. Pokusy o vyproštění z pout jsou však marné … přichází další únosci. Všichni na sobě mají černé hábity. Jeden z nich má v rukou jakousi knihu, snad dokonce rukopis, a na hlavě masku černého kozla. Fuk je v šoku. Ani ve snu si nepředstavoval, že se návštěva střední chlapecké školy může vyvíjet tímto způsobem.: „Pánové, už jsem vyděl hodně, ale toto … toto jsem ještě neviděl….“ Pronáší rozhořčeně. 

Muž s kozlí hlavou, nejspíše vůdce, poručí odklidit bezvládného Gustíka a Fuka s Amandou odvléct a na cosi „připravit.“ Ve chvíli, kdy Fuka odpoutají ze zdi, vrhne se proti nim s nebývalou vervou. Jako zbraň mu slouží samotné okovy s řetězy. Proti přesile bojuje statečně, ale marně. Po úderu do hlavy se Fukovi zatmí před očima a padá k zemi. Toho dne je to teprve jeho druhá ztráta vědomí. Poslední dobou se z toho už stává pravidlo…

KOČIČÍ ZACHRÁNCE ?

Fifi vedena Amandiným kocourem dostihne Patrika v přístavu. Snaží se Patrikovi vysvětlit, že ji k němu zavedla kočka a teď je chce dál kamsi vést. Patrik zase oznamuje Fifi co nejjemněji, že „Adonis za ní nepřišel, protože má zaracha.“

„Musíme okamžitě najít Adonise a zachránit ho!“ Vyhrkne Fifi poplašeně. 

Patrik se snaží situaci zachránit: „Fifi nebuď blbá,“ jeho otcovský tón se míjí účinkem, neboť se jí při těchto slovech kouká na prsa…

Náhle si Filoména všímá nějaké ženy, která stojí na ulici kousek od nich a rozběhne se k ní. Je jí čímsi povědomá. Z ničeho nic se jí vybaví zapomenuté střípky rozhovorů, které s touto ženou vedla v Twisteru. Jde nejspíše o další z upířích fíglů jak z nich dostat informace. 

ZÁCHRANA SE BLÍŽÍ

Pan Patrick a slečna Fifi spolu vedou dramatický rozhovor, jež má rozhodnout o životě a smrti jejich přátel uvězněných ve sklepení perverzní sekty…

Filoména: „Když s tebou půjdu za kočkou, půjdeš se mnou potom do hotelu?“

Patrick: „Ale ty jsi přece ta, kdo chce jít celou dobu za kočkou!“

Amandin kocour Sturm, jež je v našich reportech dehonestován v jednoduší, ale genderově neodpovídající pojem „kočka“, zavede nakonec oba až k budově oakwoodské střední chlapecké školy.

Odvážná dvojice zachránců Patrick a Fifi  zavrhuje nápad kočičího sidekicka proplížit se kolem školy dozadu a míří rovnou k hlavnímu vchodu.

„Můžeme tam zkusit zaklepat, říct chceme dát našeho syna do školy,“ navrhne Fifi. Patrik si sedmnáctiletou dívku změří nechápavým pohledem a sdělí jí, že tato historka se mu zdá „nepříliš uvěřitelná.“

Opakovaným klepáním se dožadují vstupu, ale zdá se, že o prázdninách ve škole nikdo není. V jedné chvíli však jakoby někdo vykukoval za oknem.

ŠLEMDRIÁNI

Nakonec vniknou na pozemek školy a hledají jiný vchod. Podivná kočka přesvědčila Fifi o své důvěryhodnosti a získala si její přátelství, proto ji následuje k malému okénku do sklepení, kde se jim naskytne hrůzný pohled. Místnost plná lidí v pláštích, postava s kozlí maskou, sbor hlasů deklamujících cosi v latině, černé lojové svíce, obětní stoly a na nich dvě nahé postavy pokryté černým šlemem –  pan Fuk a Amanda Ringová! Fifi tak bystrozraká není, ale nic to nemění na tom, že pomoci musí i cizím lidem a přivolává Patricka, který takovou důvěru v kočičího průvodce neměl a prohledával okolí na vlastní pěst. Patrik na jednom ze stolů poznává Amandu.

„Píči! Je tam Mandy!“

„Amanda tam mučí nějaké lidi?“

„Ne, Mandy je na tom stole! Jdi pro strážníka!“

„Ale co, když ho zase zabijí, jako toho co mi pomáhal posledně?“

„Najednou ti to vadí!“

Vzhledem k jejich počtu, množství zbraní a zdravotnímu stavu je jasné, že s celou sektou, která dost dobře může být dalším upířím sněmem, si sami neporadí. Oba hrdinové se tedy rozhodnou pomoci tím, co jim jde nejlépe: Filoména běží pro pomoc a Patrick se začne neuváženým násilím dobývat do budovy skrze zamčené zadní dveře…

ZÁPAS SMÍŠENÝCH DVOJIC

Patrick VS školníkův pes…

Po několika pokusech o vyražení a vypáčení dveří se Patrick nakonec opravdu dostává do budovy. Co dál? Hrdina má jasno: hledá cestu do sklepa.

Na scéně se ovšem objeví anonymní profesůrek s rozezleným psiskem, vlčákem školníka Gustíka. Hledají vetřelce. 

Setkání není přátelské a strhává se souboj ostrých mužů a jejich zvířecích přátel. Zápas by to byl vskutku zajímavý, školník Gustík s německým ovčákem proti Irovi s démonickou kočkou … pokud by se kočka někam nevypařila.

A tak musí Patrick oba své protivníky zmasakrovat sám…

Psobijec Patrick postupuje do nitra školy… a vykřikuje, že „ policie tu bude každou chvíli!“

LEPKAVÉ PROBUZENÍ

Patrik nachází zaschlou krví pokrytou místnost s kostmi mrtvých krav a nakonec se dostane až do sklepení, kde za dveřmi nachází nahého pana Fuka. Otřesený Číňan se právě probírá a nestačí se divit, leží totiž vedle stolu s injekcemi, pracovními nástroji typu pilka, sekera atd …

Příslušníci sekty jsou pryč.  Ve sklepení leží bezvládné tělo, které patří mladému chlapci. Amanda se nachází stále na obětním stole a není tam sama. Na její hrudi stojí kocour Sturm, jež ji drží neobvyklou silou…

FIFI BEŽÍ O ŽIVOT

Filoména se i přes smutný konec strážníka, kterého přivolala na pomoc během Noci oživlých mrtvol, rozhodne opět obrátit o pomoc na policii. Na druhou stranu je tohle skvělá příležitost a záminka běžet také do hotelu, kde může žádat o pomoc a přitom se pokusit setkat s Adonisem. Vyhledá tedy nejprve Rebeku v nedalekém sídle LSA, kterou pošle na policii, a potom se sama vydává do hotelu Karel I.

Před hotelem dívku zastaví kapitán Scott: „Není to pro vás teď bezpečné místo. Střílela jste na vládcovu dceru…“

8f4422683d1d899b015df1cd87774dcf
Fanart kapitána Johna Scotta v sexy kabátu. 

Fifi si nepamatuje, že Scott pracuje pro Pinkoxe, a že je tudíž ve frakci, se kterou se nekamarádí. Kapitán jí odmítá dovolit jít do Hotelu a přislíbí pomoc sám. Fifi se jej ptá, ke které frakci patří a on jí oznamuje, „že má různé zaměstnavatele“ a také ji informuje o Adonisově stavu: „ Adonis trošku okape a bude v pořádku…“ Nakonec se mu, vzhledem k tomu, že má na sobě sexy kabát, podaří dívku přesvědčit, že jeho pomoc je zcela dostačující a společně se vydávají zpět ke škole…

Po cestě se kapitán Scott zastavuje u jedné z poštovních schránek a vytahuje z ní zbraň.  Jedná se o nějaké podivné kouzlo?

SMRT MRTVÉ KOČKY

Čtenáře teď jistě zajímá, kam se poděl nejmenší hrdina tohoto příběhu: nemrtvý kocour Sturm. Konečně se ukázalo, že se celou dobu snažil přivolat pomoc pro svou milovanou paní Amandu. Proto pronikl okýnkem do sklepení a skočil na její tělo připoutané k oltáři. Pak se stalo něco velmi divného, co nikdo ze svědků nebyl později schopen vysvětlit. Na místě kocoura se zjeví démonická bytost a mrští tělem, teď už opravdu mrtvé kočky, proti stěně. Podivná entita se následně vrhne k tělu bezvládně ležícího školáka a zmizí. Posedl tento duch mladého chlapce?

Patrick, který mezitím dorazí do obřadní síně, se ujímá záchranářských akcí, Amanda a Fuk se oblékají, následně se snaží pomoci i mladému chlapci. Pan Fuk se z role oběti okamžitě přemístí do pozice zachránce a ochranitelsky před Amandou skrývá tělo jejího milovaného mazlíčka, aby ji ušetřil dalšího šoku…

„Kde je Sturm?“

„Utekl…“ Amandin pohled však prozrazuje, že si je vědoma této milosrdné lži.

Obě dvojice hrdinných mužů a křehkých bytostí potřebujících jejich pomoc se vydává pryč z tohoto místa v obavě, že se sektáři mohou kdykoliv vrátit…

Před školou je čeká na první pohled záchrana – strážníci přivolaní na pomoci. Vzápětí ale naši hrdinové zjistí, že strážníci slyšeli poněkud odlišnou verzi toho, co se zde stalo. Inspektor Davis má při pohledu na Patricka jasno, kdo je zde oběť a kdo agresor a terorista. Situace začíná vypadat ještě hůř než dole ve sklepení, když tu se odnikud vynoří mlha tak hustá, že by se dala krájet a trojice se objeví na známém místě u Poznanských. Jak se tam dostali? Odpověď by pravděpodobně znal zachráněný školák, který jim ale zasalutuje z druhé strany mříží a zmizí.

Pan Fuk a Amanda Ringová se vydají do továrny nabrat síly a vymyslet plán, co dál.

Pan Patrick, v reakci na to, že byl poručíkem Davisem označen za hledaného teroristu, odchází domů, sbalí si všechny svoje věci a zamíří rovnou do bistra U Karla….

MÁTE SKLEP S ADONISEM? A MOHLA BYCH HO VIDĚT?

Ve chvíli, kdy Filoména s kapitánem Scottem dorazí na místo činu, zjistí, že teroristé jsou pryč a všude vládne chaos. Kapitán Scott se vyptává policisty, co se stalo a dozvídá se, že „tu byli nějací Irové a chtěli to tu asi vyhodit do vzduchu. Rozstříleli psa!“

Když se Scott dozví vše, co potřebuje, doslova odkudsi vyčaruje mlhu, která policistu omámí…

„Klidně zapomeňte, že jsme tu byli…“

Fifi se tomuto počínání podivuje: „Jak to, že můžete dělat kouzla?“

„Protože piju upíří krev…“

Následně Scott proklouzne policistům a vydá se zkontrolovat podzemí. Fifi nehodlá nečinně přihlížet. Amanda s Fukem už možná nepotřebují její záchranu, Adonis ale ano! Vydává se tedy opět do hotelu….

TISKOVÁ MLUVČÍ PANÍ FINNOVÁ

41968666_10211512274954186_7167863885137969152_o
Paní Finnová, upíří diplomatka.

V hotelovém Klubu se Fifi setkává s paní Finnovou, která se jí snaží vysvětlit, že se nemůže setkat ani s Adonisem, ani s Vládcem, ale že jim vyřídí její přání s nimi mluvit. Adonis je bohužel přibitý dlouhými hřeby ke stěně za to, že neochránil mladší sestru… Ve sklepení školy nedochází k žádným nadpřirozeným rituálům, o kterých by vládce nevěděl.  Se zajetím Amandy a Fuka nemá upíří společenství nic společného, jedná se o neškodnou kratochvíli starosty a dalších starších mužů z obyčejného lidského vedení města. Během rozhovoru navíc paní Finnová používá odhlučňovací kouzlo, aby je nikdo nemohl poslouchat, takže má Fifi pocit, že je okolo jejich stolu jakási vakuová „bublina.“ Fifi není s odpověďmi ani vývojem rozhovoru spokojena, ale probírá se až před továrnou pana Fuka, kam ji zavedl řidič z hotelu. Žádá muže, aby ji okamžitě vzal zpátky do hotelu, ale bez úspěchu…

ABSTINUJÍCÍ SENFIELD

Patrick se v bistru U Karla setkává se Selfieldem. Doktor je stále nezvěstný. Doktorův pohůnek a řidič nevypadá nejlépe, celý se třese, má kruhy pod očima… očividně nemá nejlepší den.  Jeho pověstná elegance je pryč. Je z něj umouněný chlap, kterému táhne na čtyřicet…

Patrick Senfieldovi ve zkratce oznamuje, co se stalo: „Fuk s Ringovou šli na nějakou konzultaci a skončili ve sklepení, kolem nich tancovali chlápci s maskama a kozlíma hlavama, nevím co se přesně stalo, ale….Davis začal vyřvávat něco o Irech a mezinárodních teroristech…“

Senfield není nijak překvapen…“ To se vyřeší …ale s kultem ti nepomůžu. Tady s nima každej něco má. Myslím, že je tam i starosta, poručík policie… Prý jsou to neškodní perverzáci a nezabíjej lidi…

Rozhovor Patricka uklidní a tak odchází i se svými věcmi do továrny…

A CO NA TO JACQUELINE?

Přenesme se v našem vyprávění do bodu, kde jsme zanechali nebohou Jacqueline. Co dělala mezitím, co čtveřice hrdinů nasazovala životy ve snaze kontaktovat inkvizitory a hledat deníky?

Jacqueline se nalézá v borgiovské Itálii, na terase renesanční vily, kde vane vánek od moře a voní citrusy. Kardinál se vyhřívá na lehátku. Má na sobě vyšívaný šat a kardinálský klobouk. Jacqueline ví, že je to milánský arcibiskup Ippolit d’Este. Ona sama má na sobě renesanční oděv a podobu neznámé francouzské aristokratky. Rozhovor s kardinálem vede ve své mateřštině…

Kardinál vyčaroval tuto projekci jako vzpomínku na své mládí, aby se zorientoval a prošel si Jacquelininy myšlenky. Díky ní nyní ví o „Ištvánovi“ (Stephenovi – vládci). Jacquelininy znalosti a vzpomínky nicméně nejsou dostatečné pro to, aby si mohl vybrat, na kterou stranu se připojí, až se zorientuje. Pokud však jde o otázku ztracených dětí, pokusí se pomoci…

  • Kardinál Ippolite zmiňuje skupinu „příslušníků svatého kopí,“ ke které kdysi náležel.
  • Jacqueline si prohlíží podobiznu kardinála, jeho otce (Ercoila „Hercula“) a bratra (Alfonsa) na obrazech..“ Je Váš bratr naživu?“ – „To vám řeknu, až najdu deníky…“ Deníky Kardinál potřebuje k tomu, aby si díky nim na vše rozvzpomněl. Po tak dlouhém spánku je bohužel zmatený.
  • Kardinál Jacqueline sdělí, že jeho otec Ercoil byl vládcem města, ale pak ho zabil Ištván…

ERIKOVA ZRADA

Deníky ani čtveřice stále nikde, je tedy nejvyšší čas vydat se jim naproti. Kardinál a Jacqueline se objevují znovu v hrobce. Upír promění kopí z oltáře v kapy krve, které vstřebá a získá tím sílu. Následně vychází po schodech z hrobky do hlavní síně katedrály. Kardinál jde jako první, ale náhle mu něco strhne hlavou a mrští jeho tělem stranou… Jacqueline spatřuje Erika upravujícího si manžety. Zrádce! Jacqueline navíc zjišťuje, že Armanda, o němž byla přesvědčená, že je otcem její dcery, vůbec nezná a nikdy předtím jej neviděla. Šlo tedy o násilně implementovaný klam v mysli!

Erik říká: „Chyť ji, než přijdou ostatní…“

Jacqueline se snaží Armandovi hrdinně bránit. Nehodlá v zajetí čekat na ostatní z pětice a jejich společný konec, jak jí byla budoucnost naznačena. Bude bojovat a bude střílet. Dveře katedrály jsou ale pevně zavřené a nepodaří se jí dostat ven. Erik mezitím ochromeného kardinála oslabuje tím, že mu začne pít krev a následně jej znehybní kůlem vraženým do hrudi… Jacqueline nakonec způsobí takový rozruch, že ji přijde zpacifikovat sám Erik. Je tedy nakonec přemožena a svázána.

MEZITÍM V TOVÁRNĚ

V továrně se mezitím pan Fuk, Amanda i Patrick vzpamatovali z útrap a diskutují, co dál. Za nedlouho dorazí i slečna Fifi. Měli by se pokusit znovu kontaktovat Erika? Doktora? Hledat dál na vlastní pěst deníky? Mohla by jim pomoci LSA? Nebo sám Kardinál? Nakonec se rozhodnou hledat inkvizici. Úkol přece splnili, kontaktovali kardinála, o denících nebyla v dohodě ani zmínka….

Nakonec se rozhodnou, že se vypraví do LSA a poté do katedrály za Kardinálem. Když vychází z továrny, přiběhne k nim náhle Zubatá Suzzie ,dožadují se, aby předala vzkaz panu Erikovi, ale Suzzie jim oznamuje, že pana Erika nemohou nikde najít. I  tak  však zbylým návštěvníkům ze starého kontinentu posílají vzkaz o tom, že kardinála našli, ale že požaduje deníky.

To už zavládne v čínské čtvrti chaos a výkřiky…na jihu se prý něco děje….

ČERVENÁ SE LINE ZÁŘE

Výsledek obrázku pro one ring lotr gif

Ve městě je hotové pozdvižení: požár v přístavu, který se rozšiřuje do italské čtvrti. To mají prý ti Irové za to, že vyhazují do vzduchu domy.

Patrick na nic nečeká, odhodlán pomoci hasit se rozbíhá směrem k jihu, ale vzápětí jej stejně jak všechny ze čtveřice, ochromí bolest „rozžhaveného“ prstenu. Fuk s Fifi si prsteny okamžitě strhávají, bolest ustává a naskytne se jim pohled na paprsek z nebe směřující na katedrálu; Patrik si prsten sundává záhy. Amanda se snaží bolesti odolávat a vydrží o něco déle. Patrick je ale i tak odhodlán hasit a zjistit, kam až se oheň rozšířil. Fuk, Mandy a Fifi se vydávají za tajemnou září do katedrály sami…

Za chvíli však Patricka vyhledá Armand a sdělí mu, že ženy a Fuk jsou v nebezpečí, musí jim na pomoc! Neohrožený hasič tuto past neodhalí a spěchá na záchranou misi do katedrály.

NOC OŽIVLÝCH ARCHITEKTONICKÝCH PAMÁTEK

Když Fuk, Amanda a Fifi dorazí do katedrály, zjistí, že tu něco nehraje. Amanda se skryje u vchodu pod kúrem, Fuk s Fifi postupují neohroženě do nitra katedrály, kde si všimnou svázané Jacquelin a probodnutého kardinála…

Mezitím se na kúru na druhé straně katedrální síně objevuje Erik, teatrálně zahraje na varhany, a aniž by vysvětlil své jednání a důvod zrady, oživuje jeden z chrličů, který proti nim poštve. Mohutné kamenné monstrum se snese ze stropu, rozboří lavice a chystá se k útoku.

Fuk si uvědomí, že stojí proti nestvůře, proti které nemají šanci. Kardinál je jejich jediná naděje. Pohotově se vrhne k upírovu tělu a vytrhne z něj zabodnutý kůl. Zraněný upír má ale málo sil.

„Nepomohlo by Vám se napít?“ ozve se Jacquelin. Upírovi toto stačí jako souhlas, popadne Francouzku a začne jí sát krev.

Z oživeného kolosu se po pár střelách oddrolí trošku prachu, hlavně ale rozmázne slečnu Fifi o sloup a zamíří k Fukovi a Jacquelin. Fuk se rozhodne použít proti monstru zápalné lahve, neumí však házet a proto je předává Jacqueline…

Amanda se nenechá zastrašit kamennou obludou a jako správný hrdina ví, že pokud zneškodní hlavního padoucha, celá jeho sebevětší armáda se rozpadne. A tak se nenápadně plíží za Erikem sledujícím situaci ze zdánlivého bezpečí kúru. Zdánlivě nenápadně se plíží, když si uvědomí, že se zabořila do očarovaných tekutých schodů a uvízla v nich.

Kardinál se mezitím přemístí na oltář, popadne z něj kalich a začne pronášet neznámá slova ve starořečtině.  Po chvíli se kalich promění v zářící kapky krve, které ve třech dávkách světelných paprsků zasáhnou Erikovi dlaně, když jej předtím mocná síla vznese z kůru a donutí jej rozmáchnout ruce v prostoru. Erik padá dolů na kůr, natahuje ruce k Amandě, ale vzápětí mu zešedne obličej a rozpadá se v prach…

Taktéž kamenné monstrum strne, začne se zmenšovat a za chvíli je z něj opět jen chrlič. Kardinál neboli Kardoš je zachránil! Aby Kardinál tuto epickou podívanou dovršil, promění se v netopýra a letí se na kůr podívat, je-li jeho protivník zlikvidován.  Následně se přemění zpět do upíří podoby…

  • Kardinál se zdá být vděčný za jejich pomoc a slibuje jim, že se pokusí nalézt doktora Saltberga, jež by měl být podle upířích standardu jeho „mladším bratrem.“
  • Kardinál se také na vlastní pěst pokusí nalézt své deníky.
  • Kardinál se též pokusí kontaktovat upíří inkvizici ze starého kontinentu – Otce Dominga a zjistit, co po něm chtějí.
  • Až bude cokoli vědět, tak se jim ozve.
  • Kardinál jim také oznamuje, že slovo „upír“ je upíry vnímáno jako urážka. Sami se mezi sebou oslovují „rodní.“

Z LOST HAEVENSKÝCH NOVIN

„Městem se prohnalo šílenství. Pogrom vyvolaný útoky irských extrémistů začal rvačkou skupiny starousedlíků s irskými dělníky nedaleko přístavu. Oběma skupinám přispěchali na pomoc jejich kamarádi a nakonec museli zasáhnout místní policejní složky, které se ale sami stali cílem útoků obou skupin. Padlo několik výstřelů a na místě zůstal první mrtvý – policista irského původu. Přístavní ulice se změnila v opravdové bitevní pole. Nože, hole, boxery i střelné zbraně zjevivší se jakoby odnikud začali plnit celé okolí zraněnými i mrtvými. V tento okamžik se již do boje zapojili desítky, pokud ne stovky osob. Takové krveprolití město nezažilo v celé své historii. Když situace vrcholila a pořádkové síly se již vzdávali naděje, že se situace brzy uklidní, ozval se strašlivý výbuch a část činžovních domů v Harbor street se sesunula k zemi. Ulici zachvátila panika, křik a bojující skupiny byli uvězněny v rychle se šířících plamenech. Záhy byla v plamenech celá jihozápadní část Work Quarters. Záchranné práce komplikoval pokračující boje v kouřem a dýmem plnících se ulicích. Trvalo celou noc, než se plameny podařilo zkrotit – naštěstí ale byli udrženy v úhlu hlavních městských ulic. Ještě téměř celý páteční den dohořívaly trosky zdejších skladů a činžovních domů. Podle prvních odhadů zahynulo během nepokojů a v následujících plamenech minimálně půl tisíce osob. Počty ale stále stoupají a lidé se děsí, kam až mohou vyšplhat.“

ZOHAVENÍ

60339777_365299317438810_271995468492308480_n

  • Dopraví Fifi donemocnice, kde je však v tuto chvíli spoustu zraněných v důsledku pokračujícího požáru v přístavu.
  • Fifi je následně převezena na soukromou kliniku doktora Chestakova. Tento muž se velmi zajímá o záhadné pochody jejího těla, které je schopno zázračné regenerace.
  • Když se Fifi probouzí, zjišťuje však, že je její tvář znetvořená. Chybí jí část nosu, rtu a má šrámy na obličeji. Jak je to možné? Že by snad přestala působit krev, kterou jí léčil Adonis? Myslela si, že nebezpečí zohavení je minulostí!
  • Pozitivní je, že přeražená páteř je v pořádku.

NEDĚLNÍ KLUB LSA

  • Ostatní hrdinové se mezitím skrývají v bytě pana Fuka pronajatém Jacqueline. Tradiční místa jejich pobytu totiž nepřátelé (upíři) už dávno znají.
  • Jacqueline využívá volný čas k tomu, aby si zařídila bydlení a nakoupila nějaký nábytek.
  • Pan Patrik objevuje taje koupelny. Až do rána se totiž věnoval hašení požáru.
  • Amanda si čte knihu o rentgenu…několik dnů.
  • Chtějí navštívit Fifi v nemocnici, ale dozví se, že tam není.
  • Snaží se Fifi hledat v sídle LSA. Zde poznávají nové členy:
  • Generál Tomas Godlove: velitel Torontské pobočky.
  • Bromwell Root: vedoucí londýnské kanceláře.
  • Samson Brush: syn Bromwellovy sestry, prasynovec Ezekiela.
  • Čtveřice hrdinů se zde však nezdrží dlouho a navíc neprojevuje ochotu se s LSA dělit o nové zážitky. I přesto, že jim oznaují „že jsou tu pro ně.“
  • Ezekiel v době své nepřítomnosti jezdil po Americe a snažil se svolat důležité osoby z ostatních LSA poboček – to vše kvůli událostem pod muzeem.
  • LSA má pobočky po celém světě.
  • Fifi odchází ze soukromé kliniky doktora Chestakova a jde do centra LS.  Bohužel se však míjí s ostatními.
  • Protože se rozhodne oficiálně vstoupit do LSA a složí slib, dozvídá se spoustu užitečných informací:
  • LSA o organizaci upírů nevěděli, pouze to, že existuje nějaký upíří vládce.
  • Kdo požije krev upíra, vzhlíží k němu potom s nadpřirozenou bezbožnou láskou a je mu oddán.
  • Upíři si takto vytváří „armádu“ oddaných otroků.
  • Dokud jsou tito otroci živeni krví svých pánů, stávají se z nich prakticky slabší upíři, kteří se mohou pohybovat na denním světle.
  • Důležité je vědět, že upíří krev je droga  = lze na ni vypěstovat závislost.
  • Tyto informace LSA buď měli, nebo zbytek vyčetli z Waserhaubtových dopisů.
  • Členové pětice mají větší schopnost spatřit něco, co je ostatním skryto: duchy, skryté dveře…
  • LSA dávají Fifi první velký úkol: Ztrácí se děti z chudých rodin čínské a Italské čtvrti, je zapotřebí je vypátrat.
  • K nalezení dětí mohou pomoci tyto kontakty:
  • Susan Lupita – černošská „čarodějka?“
  • Ir Kegan řečený Bard z přístavu
  • Doroty Deim – médium a věštkyně z Hobokenu.

„JÁ VÁM TEN HOTEL PODPÁLÍM!“

  • Fifi odchází do hotelu Karel I. Opět shání po Adonisovi.
  • Večerní klub je dočasně uzavřen. Asi proto, že shořela část města a upíří se bojí ohně.
  • Vzadu u vchodu pro personál stojí Angus McGee (služebník Pinkoxe)
  • Fifi se na Anguse pokusí použít trik s hozeným kamenem, aby odlákala jeho pozornost – neúspěšně.
  • Angus jí nechce pustit dovnitř, navíc tvrdí, že všichni jsou „doma“ a v hotelu nikdo není.
  • „ Já Vám ten hotel podpálím!“ vzteká se Fifi. „Nebojte, já jim to všem řeknu.“ Slibuje Angus se svým typicky drsným výrazem.
  • Na recepci hotelu je v obálce vzkaz pro paní Alárd. Fifi jej otevře, přečte si jej a pak je dá do nové obálky.
  • Jedná se o vzkaz od paní de Vache:
  • Vážená paní, Společně s panem Bogadinem a naší novou svěřenkyní jsme se vydali dále do vnitrozemí. Věříme, že se nám přes společné známé podaří najít Vaší dceru. Vše naznačuje, že bychom mohli uspět u dalších z exulantů, uprchlých otroků „Trnové královny“. Budeme Vás průběžně informovat skrze pana Dominga, který zůstává ve městě. S nekončící účastí na Vašem neštěstí, Madame C. de Vache.

PAN KEGAN ŘEČENÝ BARD

59899792_10212913432902259_1854097301048393728_n

Patrik odchází do přístavu a navštěvuje pana Kegana. Pan Kegan je majitelem vousu, na jehož úpravu by byl zapotřebí křovinořez a černého kotěte. Není příliš jasné na kolik pan Kegan hraje opilce a blázna a na kolik jím skutečně je. Pan Kegan nicméně ví o existenci Trnové Královny:

  • „Co ona schvátí, to už nevychvátí.“
  • „V jejím království čas plyne jinak.“
  • Existují příběhy o tom, že někdo vyrazil do země víl a vrátil se zpět. Je k tomu však nutné: „Mít kouzelnej meč a někoho od nich.“

PAN FUKOVA POMSTA

59757710_10212913416501849_1223583260043378688_o.jpg

  • Mezitím v čínské čtvrti přichází pan Fuk za svým kontaktem, panem Wu Lim.
  • Dožaduje se satisfakce za to, co mu bylo učiněno ve oakwoodské škole
  • Jelikož tento požadavek přesahuje moc pana Wu Lina, posílá pana Fuka do nedaleké čínské restaurace.
  • Zde se pan Fuk schází se skutečnými zástupci čínské mafie pány: Wonem, Chenem a Hanem.
  • Pan Fuk po mafii požaduje, aby si někdo z jejich lidí počíhal na ředitele aokwoodské školy a na profesora Cecila Wardena a rozbil jim hubu. Dále, aby byly svlečeni a museli takto zahanbeni dojít domů. Akce musí být anonymní, nikdo si ji nesmí spojovat s Číňany. Je zapotřebí, aby během nakládačky zaznělo: „Dávejte si pozor, s kým si zahráváte.“
  • Bossové za to požadují umístění beden se zbraněmi do tajného skladu pana Fuka v továrně. Pak Fuk souhlasí.
  • Mok Dack: jméno čínského rváče při mafiánské restauraci.
  • Pan Fuk se setkává se svým mistrem panem Ho. V rozrušení mu však zapomene sdělit, že do továrny někdo přinese bedny se zbraněmi. V důsledku toho bohužel pár jeho zaměstnanců dostane po hubě.
  • Pan Ho Fukovi sděluje, že se ztratil mladý Ho. Nikde jej nemůžou najít. Případy ztracení dětí se začaly objevovat v Los Haeven už v minulém týdnu! Pan Fuk mu slibuje, že se s tím pokusí něco dělat.

ROZTRHANÝ PES A ČÍNSKÝ LÉČITEL

  • Nedaleko továrny pana Fuka se k smrti pobyla smečka psů. Nebo to tak alespoň vypadá. Nikdo neviděl, co se skutečně stalo. Na místě však našli zmasakrované psy.
  • Pan Fuk navštěvuje místního mudrce a léčitele pana Leeho. Chce po něm, aby „vyšetřil“ mrtvolu psa a zjistil, co se s ním stalo.
  • Pan Lee fukovi líčí cosi o temných silách nad městem a o tom, že zvířata se chovají divně.
  • Pan Fuk si bere tygří mast a odchází.

 

Pondělí 12. března

Napsat komentář